Nu kan du følge energimærkerejsen for din ejendom i Plando

Plando hjælper med at beregne de energibesparelsesmæssige konsekvenser af renoverings- og vedligeholdelsesprojekter, og som noget nyt kan du nu også se selve energimærkerejsen for din ejendom i løbet af vedligeholdelsesplanens løbetid.

Den nye feature gør det væsentligt nemmere at få indblik i, hvor tæt man er på at kunne opjustere en ejendoms energimærke.

Ofte kan selv mindre justeringer eller indsatser i ejendommen være afgørende for, om I kan rykke én eller flere energiklasser op. F.eks. kan en mindre vinduesudskiftning være afgørende for, om I mindsker varmetabet og dermed kan rykke til et bedre niveau på energimærkeskalaen.

Med Plando kan du nu følge energimærkerejsen for din ejendom.

Se effekten i realtid

Med energimærkerejsen i Plando er det nu blevet endnu tydeligere, om et planlagt projekt giver en ændring af energimærke for ejendommen – lige som I også kan se, om projektet giver besparelser på bygningens teoretiske CO2-udledning.

Effekten af det planlagte projekt bliver vist i realtid – I kan altså aflæse effekten på energimærkerejsen i Plando med det samme, når I arbejder med justeringer eller tilpasninger i jeres vedligeholdelsesplan. I kan også opsætte flere scenarier for den overordnede vedligeholdelsesplan og sammenligne dem for at se, hvordan effekten af de valgte anbefalinger ser ud.

Brug Plando til at planlægge energireducerende tiltag i dine ejendomme og til at nå dine målsætninger for optimering af energimærke og reducering af CO2e-udledning.

Energieffektivitet spiller en afgørende rolle i den grønne omstilling

Det er EU's ambition, at alle bygninger skal være nul-emissionsbygninger i 2050. Helt konkret skal medlemslande reducere det gennemsnitlige energiforbrug med 16 procent i beboelsesbygninger i 2030 og med mellem 20-22 procent i 2035. Det fremgår samtidig, at 55 procent af energireduktionen skal opnås blandt de 43 procent dårligst performende bygninger (kilde: ejd.dk)

Nu venter implementeringen i dansk lovgivning, som meget vel kan tage udgangspunkt i forbedring af energimærke for ejendomme.

Uanset hvad, vil EU's krav om at energieffektiviteten i medlemslandenes ejendomme få stor betydning for bygningsejere og administratorer, og flere eksperter anbefaler da også, at man hurtigst muligt sikrer sig overblik over sine ejendomme, og får lagt en plan for hvilke forbedringer, der skal gennemføres for at imødegå de kommende krav.

Hos Plando udvikler vi løbende vores digitale vedligeholdelsesværktøj, så vi sikrer, at det leverer afgørende overblik og indsigt i de energimæssige konsekvenser af renoverings- og vedligeholdelsesprojekter. Vores mål er selvfølgelig at gøre den komplekse planlægnings- og renoveringsproces mere overskuelig. Men samtidig er Plandos formål også at hjælpe med at løse den udfordring, vi som branche står overfor, hvis vi skal i mål med den grønne omstilling.

Derfor gør Plando det muligt at arbejde med flere parametre end blot tid og pris, og giver en helt ny indsigt i de langsigtede effekter af de beslutninger, der skal træffes for jeres ejendom – herunder energimærkerejsen.


Følg med her på siden, hvor vi løbende deler nyheder om nye opdateringer og features i Plando.

Få en demonstration af Plando

Kunne du tænke dig at høre mere om Plando, eller vil du gerne se hvordan værktøjet virker i praksis?  Vi giver gerne en demonstration af platformen. Skriv til os her.

Forrige
Forrige

Vi søger en marketingassistent (studentermedhjælper) til Plando

Næste
Næste

Vi søger en salgschef til Plando